Vast goed

Soms zijn oude ideeën zo slecht nog niet, alleen heb ik zo m’n bedenkingen bij deze brainfart. Zo heeft een oosterbuur grootste plannen om een monument ter ere van het leven te bouwen, een pyramide wel te spreken. Tot wel 100 miljoen graftstenen moet het kunstwerkje straks gaan herbergen. Á achthonderd euro per steen wel te verstaan. Met de erfenis van de nabestaanden van deze vast goed handelaar zal het wel goed komen.

Een meer drukkende vraag die me echter bezig houdt is; “Hoe zal de wereld naar dit monument kijken in de verre toekomst?”. Wie weet kom jij of ik als we de keuze maken om deel uit te maken van dit grandioze gedenkmahl wel over tweeduizend jaar als een stuk Berliner mauer in de woonkamer van een bevrijdings toerist terecht. Niet dat het me wat doet om als het koffietafeltje van een of de andere Duitser te eindigen, maar het idee dat je zelf een bijdrage zonder enige restitutie gaat doen aan een toekomstig stuk designer meubel is mij net een tafel te ver.

http://www.thegreatpyramid.org