euros_wallpaper-normal

Perpetuum Credere

Ik doneer al jaren voor de verscheidene goede doelen in deze wereld en toch blijft er na iedere donatie een raar gevoel over.  Het is de bittere nasmaak van verloren gegane overheadkosten in de vorm van mooie representatieve kantoren, salarissen van directeuren, pretvluchtjes en wat al nog niet wat er aan de kleefstok is blijven hangen. Een nasmaak die ik dus liever kwijt ben dan rijk.

Vanavond kwam ik tijdens een gesprek met vrienden in aanraking met Kiva, een organisatie die bemiddeld in microkredieten in ontwikkelingslanden en gebieden.  Niet dat ik het ultieme ondernemende hart heb, maar ik heb wel het grootste respect voor mensen die dat wel hebben maar waarvoor de middelen ontbreken. Het mooie van deze methode is dan ook als de ondernemer zijn doel kan vervullen en dat het het krediet weer vrij maakt om een volgende persoon te kunnen helpen. Een soort van krediet perpetuum mobile naar een mooiere toekomst.

Bij deze roep ik dan ook op om je geld eens een goed menselijk rendement te geven!

http://www.kiva.org